torsdag 12 september 2013

Så där ja!

Nu är vi överens, jag och min stickning!Har säkert repat upp och börjat om med kanten en så där 5-6 gånger. Stickade enligt mönstret, blev inte nöjd, testade igen och tänkte att jag kanske kan leva med resultatet.
Men varför nöja sig med något som inte blir/känns bra?

Sjalen avslutas/avmaskas med en kant av muscher och när jag stickade enligt mönstret så fick jag underliga hål där det inte alls skulle vara några och muscherna såg allmänt konstiga och vridna ut.
Testade lite olika varianter och till slut kunde jag med en liiiten justering i mönstret få till muscher som jag känner mig helt nöjd med.

Kan vara lite svårt att förklara, men dom som stickat muscher vet att man lägger upp ett antal nya maskor genom att sticka omväxlande i främre och bakre maskbågen i samma maska. I det här fallet skulle det bli sju maskor.
Jag gjorde så att istället för att lägga upp den sjunde maskan i samma maska så plockade jag upp tråden från föregående varv och stickade den vriden (alltså en vanlig ökning). på det här sättet blev det inget hål mellan muschen och den fortsatta avmaskningen.

Så liten ändring kan göra så stor skillnad och jag kan känna mig nöjd med mitt arbete!

Nu kanske sjalen till och med blir klar snart, även om den här avmaskningen tar sin lilla tid. Det är mååånga muscher kvar!

5 kommentarer:

 1. Möjligtvis så att du provstickar en viss göteborskas sjal? Snyggt ser det ut i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Näe, men jag såg att det var "nuppar" på hennes också. Skulle gärna teststicka den!
   Det här är "Grafitti", ett sjalkit jag köpte i Fattigskogen.
   /Ann-Britt

   Radera
 2. vad kul att du vill teststicka! jag har mailat dig nu =)

  SvaraRadera
 3. Väldigt snygg ser den i alla fall ut att bli!

  SvaraRadera
 4. Snyggt, och snart ska du få hjälpa oss ;)
  Pernilla

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...