söndag 6 oktober 2013

Stickmys i Fattenborg...


...eller "Helgdagskväll i timmerkojan" som vi valde att kalla gårdagens lilla stickträff.15 glada stickerskor i olika stadier av garnberoende träffades för att umgås och inspireras av varandra.

Och så mycket som dessa träffar ger! 
Alltid  gör man någon ny bekantskap, (igår två nya ansikten). Kul att träffas Lisa och Susanne, hoppas det blir fler gånger.
Och alltid massor av ny inspiration, källan verkar outtömlig!

Jag fanns på plats vid halv elva tiden och fixade lite. Såg till att brasan brann, tände några ljus, plockade fram lite garn till försäljning, dukade fram material till dagens lilla workshop mm. mm...

Vid ettiden började stickkompisarna trilla in och raskt åkte garn och stickor fram och snart infann sig ett sånt där härligt, kreativt kaos på bordet.
Ingen stickträff utan en workshop.
Lisbet lärde oss göra ursöta blommor av små tygbitar. Så fiffigt!
Tack Lisbet för att du visade oss!


Och tradition har det också blivit att ha någon form av garnbyte. Den här gången lyxade vi till det med lite choklad också.Och naturligtvis måste det tävlas också.
Och vad passar bättre än snabbstickningstävling?
Kvällens Medelsvensson, Kvällens Polimasare och Kvällens Speedy Gonzales utsågs. Förutom äran kunde dom gå hem med en extra härva garn i stickväskan.

Schhhhh...tävling pågår!!

Kaffe, fika, mat, efterrätt och annat som behövdes för att hålla energin på topp hade vi hjälpts åt med att fixa.
Så mycket gott! Tack alla för hjälpen!
Och så all denna kreativitet! Så många olika tekniker, så mycket färg, så mycket kunnande...helt fantastiskt!
Tack Åsa för Lovikkagarnet, tack Mervi för dom vackra blommorna och tack ALLA för en fin dag, det här får vi snart göra om!


3 kommentarer:

  1. Så rolig kväll vi hade! Jag tror att jag faktiskt är på plus: stickade mer framlänges än baklänges :) Tack Ann-Britt och alla andra, längtar redan till nästa stickträff.
    /Maila

    SvaraRadera
  2. Tack alla för en underbar kväll, den måste snart göras om :)
    Kvällens Polimasare

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...