söndag 24 februari 2013

Tänk vad man har det bra...

...som känner så många kreativa människor!
Och fler och fler lär man känna för varje gång vi träffas.

Igår samlades vi alltså ett gäng för att under en hel dag bara inspirera varandra och frossa i garner och ideér.Förutom fritt skapande och eget slöjdande hade vi några gemensamma punkter under kvällen.

Tillverka namnskylt (eftersom inte alla kände varandra från början). Diverse pysselmaterial fanns att tillgå......"Gissa vad garnet väger". 
Susanne kom närmast, endast 6 g ifrån den rätta vikten. Imponerande! Men då jobbar hon också som textillärare, så hon borde ha känslan inne. "Kast med litet nystan" var en gren som var lite extra krävande för vissa (inga namn), till extra stor glädje för alla andra! 
Bästa grenen eftersom alla vann garn!
Mat måste man ha för att orka vara på topp under så lång tid!
Catering från "Restaurang Roady", Filé Black and White med rotsaksgratäng. Kanongott!
Tror nästan vi rensade faten. 
Och det bästa var att ingen behövde offra dyrbar sticktid på att laga mat eller diska kastruller.
Före maten körde Annika ett kort introduktionspass i Kundalinyoga. Många goda råd om andning och kroppsmedvetenhet. Tror det var många som blev sugna på en fortsättning.
Inga bilder från Yogan, vi var fullt upptagna med att bara andas rätt.


Trots en rejäl portion av huvudrätten fanns det också plats för lite kaffe och kladdkaka.
Men för att inte riskera att falla i dvala så körde vi samtidigt nåt för knoppen också.
Knepig tävling där uppgiften var att lista ut ett antal fåglar ur kluriga ledtrådar och mer eller mindre långsökta associationer.
Är glad att det var jag som hade facit!
Även här visade deltagarna prov på stor kreativitet, många nya fågelarter kan numera läggas till i nästa upplaga av "Sveriges Fåglar".
Fina priser till vinnande lag så klart!
Vi körde också en liten mysteriestickning som Lisa, VisaLisa, skapat.
Det var lite suckande och himlande med ögonen när uppgiften presenterades, men innan kvällen var över så hade ALLA löst mysteriet.

Nå, vad var då mysteriet?
 Jo, det blev ett litet löv. Ett löv som med sina omslag, lyftningar, ökningar och minskningar på ett enkelt sätt "lurar" in dig i grunderna för diverse mönster- och spetsstickning.
För många blev det en aha-upplevelse.
-Men jag KAN ju, var det någon som sa. Och det var precis det som var meningen, få alla att inse att det faktiskt inte är svårare än så här. Underbart!

Tyvärr ser jag att jag inte har en enda bild på löven, men jag kan intyga att ALLA var jättefina!
För att verkligen uppmuntra alla till att ge sig i kast med uppgiften lockade vi med ett extra fint pris.
Superläckra stickväskor (skänkta av Pernilla) till dom 5 första löven som drogs ur högen.
Grattis till er!Vi virkade också på ett gemensamt projekt, en korg i mattrasor.
Också den lottades ut under kvällen.
Vinnare blev Malin. Väldigt passande med en stooor korg, för hon hade nog det största nystanet den kvällen!Susanne S. visade hur man kan göra "Wrap Bracelets". Ursnyggt, måste testas!
Behöver jag tillägga att jag känner mig rätt nöjd idag? Efter att ha fått omge mig med så många härliga och inspirerande människor, så mysiga garner att klappa, gott att äta...vad mer kan man begära!? Jo, att vi gör det igen!!


Hoppas vi ses igen...SNART!!

11 kommentarer:

 1. Så mysigt ni måste haft det, bara umgås med likasinnade tjejer.

  Kram från. Maud.

  SvaraRadera
 2. Tack för en rolig och upplyftande träff. Det var riktigt bra organiserat och som alltid när man sitter och stickar så flyger tiden iväg - mycket lyckat <3
  /Jeanette

  SvaraRadera
 3. Susanne / Svägerskan24 februari 2013 21:53

  Tusen tack för att jag fick äran att vara med!
  En otroligt givande dag/kväll som övergick till natt i ett toppenhärligt sällskap. Dottern tyckte att vi är rätt "sjuka" med det vi håller på med men hon sa det med ett leende och klurig blick och hon tycker det är rätt kul att ett gäng "tanter" kan jyra och ha så roligt tillsammans. Vi är nog ändå en bra förebild för våra ungdomar ;)
  Men jag är nog den som stickar minst i detta sällskap men har tydligen en väldig tur ibland ;) Tack

  SvaraRadera
 4. Vi planerar att ha en sådan dag i april - verkar som om ni haft jättekul och lärt känna varandra! Tar kanske lite av era idéer till oss!

  SvaraRadera
 5. Det var en fantastisk dag och kväll som gav ny energi, nya bekantskaper och inspiration till tusen. Suveränt arrangerat :)

  SvaraRadera
 6. Tack alla för ett trevligt 12-timmars pass
  / Malin B

  SvaraRadera
 7. Ni verkar ha haft jättekul, annars stickar man ju mest hemma hos sig själv. Och även om det är meditativt kan det kännas lite ensamt ibland. För ca 1,5 år sedan började jag på stickcafe i den lokala garnaffären, hade då stått i kö ungefär lika länge. Och det är jätterolig, vi träffas 1 gång per vecka. Och man saknar det verkligen under sommaruppehållet.
  Läser din blogg varje vecka. Hälsningar Birgitta K.

  SvaraRadera
 8. Men åh, så härligt det ser ut! Jag önskar att jag hade handarbetande vänner på lite närmare håll och också kunde umgås sådär :)

  SvaraRadera
 9. Å vad ni ser ut att ha haft det trevlig, ett sånt gäng hade man gärna haft i krokarna :) Kul med lite garniga tävlingar också. Ha det bra Karin

  SvaraRadera
 10. Det var jättetrevligt, längtar redan tills nästa gång :)
  Pernilla

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...