lördag 8 april 2017

Rosa myssockar par 5

När det är (för) mycket annat som upptar ens tid så är det väl tur att dessa enkla sockstickningar finns. För vad är väl en dag utan några stickade varv...?

Ytterligare ett par rosa myssockar har fått komplettera den tidigare beställningen. Så klart 8-åringen ska matcha resten av gänget ;)
                                     

Modell: Enklast möjliga med kort mudd i vriden resår, förstärkt häl och i övrigt bara slätstickning.
Storlek: ca 34
Garn: Handfärgat merino 2-ply
Garnåtgång: 50-60 g (glömde väga...)
Stickor: Strumpstickor 2,5 mm


Egentligen har jag andra, påbörjade sockar som jag borde ta tag i...
...men har det någonsin hindrat att man kan lägga upp ytterligare en sockstickning...?

Nä, eller hur!

Så nu testar jag den nya garnbasen i mitt handfärgade sortiment, "Boots" i den trevliga blandningen ull/bomull/nylon, 44/42/14.

Blev positivt överraskad när jag stickade upp av garnet. Både känslan och uttrycket.

Blandningen ull/bomull gör att färgen "drar på" olika på de olika kvalitéerna och skapar en melerad effekt. Uppstickat känns det nästan som bomull men med ullens fina egenskaper.
Tror att det här blir en sommarfavorit.

Har testat ett par helt slätstickade ankelsockar för att se det enfärgade och spräckliga tillsammans och nu testar jag med lite effekter genom att mixa räta och aviga varv. Mer info när sockarna är helt färdiga.

Förutom sockar tror jag att det här garnet passar fint till baby/barnkläder genom att det är så mjukt och "ostickigt". Eller varför inte en skön sommartröja eller kofta till dig själv?

Just nu finns garnet på Made in Kalix men om intresse finns går det att höra av sig via mail så löser vi det.
Har även beställt hem mer av denna garnbas för att fylla på lagret till sommaren. Tyvärr var det slut hos leverantören men är under produktion. Jag uppdaterar så klart så fort jag har något nytt att meddela.


Vill också passa på att uppdatera er om vad som händer på webshopsfronten.
Linnéa Sidenmark som jag anlitat för att arbeta fram en webshopslösning kommer under våren att presentera mig ett färdigt förslag.
Själv kommer jag att gå en liten fotokurs där bl.a produktfotografering ingår.

Efter det återstår att fylla shopen med text, fakta, information och produkter. Mycket jobb alltså, men nu känns det som att det verkligen är igång!

Att sedan den andra delen i mitt företagande, utomhussäsongen i skogen, drar igång gör att det förmodligen kommer att bli väldigt intensivt här framöver.
Tur att vi har långa, ljusa sommarnätter här uppe ;) Och att man får göra det som ligger en varmt om hjärtat. Vardagslyx!


Ha en fin helg och ta hand om varandra i dessa oroliga tider. Vi ses!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...