söndag 3 september 2017

Sunset Socks

Ja, jag VET att det är länge sedan vi sågs! Och jag kan ju inte gärna säga att jag inte haft tid när jag faktiskt varit på semesterresa i två veckor...
Två härliga veckor på Kreta med välbehövlig påfyllning av solenergi. Bara jag och döttrarna. Skööönt!
Egentligen höll jag ju på att beta av UFO-högen, men en varm yllekofta kändes inte helt optimalt att släpa med till värmen. Så i stället fick några färgglada nystan och ett gäng strumpstickor följa med.

En stunds stickning vid poolen i stort sett varje dag och jag fick färdigt nästan tre par. Inte illa pinkat!
Kallar dem "Sunset Socks" eftersom det var nästan hopplöst att fota dem i annat än kvällsljus.Det tredje paret färdigställde jag när jag kom hem av rester från de två första paren...Eftersom det här nu var semesterstickning så har jag ingen exakt koll på vad det är för garn.
Det antracitgrå är i alla fall Opal och även det regnbågsfärgade. Det lila/rosa/gula kommer jag inte ihåg vad det hette, men det är ett sockgarn med samma sträckning och blandning som Opal.

Åtgången har jag inte heller koll på men det brukar gå ca 70 g till ett par i storlek 38 med skaftlängd enligt ovan.

Vad jag i alla fall vet är att jag stickade med strumpstickor 2,5 mm. HA!


Är tillbaka till verkligheten och vardagen sedan en vecka och har tagit itu med UFO-korgen igen.

Ett par sockar stickade från en sockblank. Känner att jag är inte riktigt överrens med färgerna, så det lutar nog åt att strumporna hamnar i ett nytt färgbad vad det lider. Vi får se...Nu siktar vi på en ny kreativ vecka så hörs vi (förhoppningsvis) snart igen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...