måndag 3 oktober 2016

Morsa på vift...

Det blev lite tyst här...(igen)...

Den här gången skyller jag på att jag varit ute på vift.
Visst har jag haft datorn med mig och jag vet att det går alldeles utmärkt att blogga från telefonen. Men nu blev det inte så och då får jag väl lov att avlägga en liten rapport här och nu.

Förra tisdagen styrde jag kosan mot Linköping för att besöka äldsta sonen i samband med att de arrangerade den stora företags-/studentmässan "TEAM-dagarna 2016".

Jättekul så klart att få träffa honom och några av hans kompisar och medarrangörer. Roligt att få gå runt och kolla in mässan och ännu roligare att som inbjuden förälder få klä upp sig lite och gå på fin avslutningsbankett på kvällen.

Erkänner villigt att det var en stolt mamma på plats :) Jisses, det var ju alldeles nyss man hämtade honom på dagis på eftermiddagarna!


Nå, ni är nog inte så intresserade av våra förehavande i övrigt utan vill säkert hör om något mer hantverksrelaterat.
Och visst! Åker man ut och reser är det också stor chans att det finns någon eller några trevliga stickkompisar som man inte får missa att träffa.

Den här gången hade jag den stora turen att hinna med en träff med både Gunilla och Jannika.
Båda två är stickvänner som jag träffat på olika stickläger vid tidigare tillfällen. Tänk att det alltid är lika roligt att träffas!

På fredag hade jag träff med Gunilla och hon tog med mig på en riktig utflykt. Hör bara...

Först körde hon oss till Östergötlands Ullspinneri där vi spanade in både färdiga alster och frestande garner.
Så klart fick det följa med (lite) garn hem :)

Underbart Visjögarn till en kofta......och Visjö-/pälsullgarn till en fin sjal med lyfta maskor.Och eftersom garnshopping är ansträngande så gäller det att raskt intaga något ätbart för att få upp blodsockret till normal nivå.
Tur att bästa guiden då redan vet var bästa stickfikastället ligger.
För det MÅSTE nästan vara Väderstads Centralkonditori!Ett urmysigt konditori i gammal stil med fantastiskt gott kaffe och fika.
Ägg- och ansjovismackan och pistagebakelsen försvann innan jag ens hann få med dem på bild!Stickpåsarna var förstås med och några varv hinner man ju alltid med...På hemvägen gjorde vi ett litet stopp i "Gamla Linköping". Ett stort friluftsmuseum med gamla byggnader, små mysiga present och hantverksbodar, utställningar mm mm.
Här hade jag kunnat spendera mååånga timmar. Kan tänka mig ett besök sommartid. Då lär här vara massor av olika aktiviteter.

Det råkade bli ett liiitet inköp här också. Närmare bestämt hos Ernia Interiör. Kunde inte motstå ett tovat fodral till läsplattan i form av Snobben och hans hundkoja.Nöjd och glad blev jag skjutsad ända fram till hotellet där kvällen avslutades med supergod middag tillsammans  med sonen.


Lördag och dags för hemresa.
Men inte förrän på eftermiddagen :) Först var det träff med nästa stickkompis. Den här gången med Jannika och Pontus.Vi möttes upp på Stora torget för lunch. Japanskt. Yakiniku Burrito. Supergott!

Innan det hann vi med ett kort besök på Jannikas LYS, Garn-Netto, för lite garninköp (så klart). Jannika behövde garn till en filt. Jag hade redan besökt affären ett par dagar innan ;)

Käk, lite (läs mycket) surr, en sovande Pontus på Jannikas rygg, Prideparad på torget och vips hade ett par timmar gått.

Vi promenerade ner till stationen för att invänta mitt tåg mot Stockholm. Stooor kaffe, mumsigt fika och en stickning i knät och så hade ytterligare någon timme gått...för fort...

16,00 var det bara att hoppa på tåget norrut och Jannika och Pontus tog bussen till sig.

Tack Jannika och Gunilla för att ni ville spendera lite tid med mig! Det gör jag gärna om :)


Vad jag stickat på?
Jo många timmar på resande fot och lite egentid på hotellrummet ger mycket sticktid så nu har jag faktiskt kommit en bra bit på min "Loppa".

Så rolig stickning och med mina små anpassningar så känner jag mig nu riktigt nöjd. Än så länge...

Tills vi ses igen...ha det gott!

1 kommentar:

  1. Så gøy! Dette må ha vært en vitamininnsprøyting.1 Gleder meg til å se hva du tryller fram av garnet.

    Klem

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...