fredag 3 februari 2017

Favorit i repris/Hantverksbyte

Mössan har jag stickat tidigare i några olika färgvarianter och får vid det här laget kallas "favorit i repris". Motivet väcker alltid uppmärksamhet.
Den här gången är mössan mitt bidrag i ett hantverksbyte. Ett stycke mössa bytes mot ett stycke vägglampa. Väntar nu bara på leverans...
Får återkomma med bild när jag fått hem lampan.

Mössan är stickad i Sandnes "Smart", grått och svart. Glömde kolla exakt hur mycket som gick åt men jag tror det var drygt ett nystan av det grå och mindre än ett halv nystan av det svarta.

Modellen på mössan är en enkel basmodell med uppvikt resårkant och strålhoptagning.
Strumpstickor 3 mm och rundsticka 3,5 mm.

Diagrammet finns ursprungligen på ett par vantar och heter "Lykke i skogen". Vågar inte länka för jag inte säker på vem som gjort ursprungsmönstret.

Jag har modifierat diagrammet något för att få det att passa till en mössa. Såg också till att älgtjuren fick lite ståtligare krona. Han hade lite ynkligt horn på ena sidan ;)

Håll nu tummarna att storleken är rätt och att mottagaren blir nöjd.


Hundtröjan växer också ganska raskt. I skrivande stund stickar jag på andra benet. Tröjan är med andra ord i det närmaste färdigsstickad.


Funderar på om jag ska låta mottagaren prova tröjan innan jag fäster trådarna och blockar eller om jag ska chansa...? Hmmm...
Lutar åt det senare. Tålamod har som sagt var aldrig varit min starka sida :)


Igår gjorde jag något MYCKET välbehövligt! Städade/organiserade upp min hantverkshörna. Kan meddela att det behövdes.
Så nu har jag superordning på alla nålar och stickprylar (så länge det nu varar).

Ett och annat pågående projekt dök också upp...Bara att sätta igång och beta av. Behöver nog inte sitta sysslolös i år heller ;)

Här ligger nu projekten prydligt förvarade. Bara att grabba tag i en random projektpåse när andan faller på.
Eller så klickar man bara hem lite garn och lägger upp något nytt!OCH som av en händelse kom det lite trevligt sockgarn i brevlådan igår. Så det är nog inte annat än att jag måste gå och lägga upp ett par sockar. Tror t o m att jag hittade en tom/ledig projektpåse vid städningen. Och så kan vi verkligen inte ha det!

Ha en fin fredag em och kväll så ses vi snart igen! 
I morgon åker vi en sväng på Jokkmokks marknad.  Hoppas på många fina hantverksfynd.

1 kommentar:

  1. Motivet på mössan är ju väldigt skojig! Skönt att rensa lite!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...