tisdag 21 mars 2017

Färg, färg, färg...
Projektet för dagen (eller närmaste dagarna) är en färgning för kunds räkning. 13 kg finullsgarn som ska färgas.
Har redan gjort färdigt ett antal härvor i grått och olika rosa och lila nyanser. De ligger så prydligt här i lådan och väntar på att få sällskap av ytterligare ett gäng.Mycket av tid går åt till att vänta eftersom varje färgbad ska värmas upp relativt långsamt och sedan ska färgen fixeras i nästan en timme. Vill inte heller gå ifrån och lämna plattor och grytor i full gång.


Bra är då att ha en sockstickning till hands. Ja, förresten...en sockstickning är ALLTID bra att ha till hands. Och att sticka på arbetstid är extra trevligt.
Men det ska också tilläggas att livet som garnfärgare för det mesta inte är särskilt glamoröst.
Ett oömt utrymme, nära till vatten är nästan ett måste eftersom det är i det närmaste omöjligt att inte sprida pigment, färg och vatten runt omkring sig.Har också insett att det är en fördel att ha en förstående och förlåtande familj eftersom hanteringen inte är helt doftfri...om man så säger ...

Tänk er ett blött får + ättika och lägg till ett stänk av stallukt så har ni en trevlig doft som bara en ullnörd kan uppskatta.För att göra resten av familjen glad så funderar jag på att flytta ut färgningen från hobbygaraget och tvättstugan till ett lite mer avgränsat utrymme till sommaren. Hoppas tid och ork räcker till.

Nä, nu är det dags att ta sig an nästa moment i färgningen. Här står ett gäng avsvalnade härvor och väntar på att sköljas. Försiiiktigt, eftersom det är finullsgarn vi pratar om och som filtar ihop sig väldigt lätt.Hade också tänkt lägga upp ett par "Fru Sergel" som jag med lov av designern Anna Bergman, Tantulltuss fått lov att sticka till ett hantverksbyte jag är med i. Mer om det vid tillfälle.

Men tro´t om ni vill, men jag hade INGET vitt sockgarn hemma! Så det blir ett besök på garnaffären innan jag kan lägga upp.

Får sticka vidare på mina röda sockar tills vidare. Ha det bra så ses vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...