tisdag 14 mars 2017

Galna restgarnspläden #2

Ja den här blev om möjligt ännu galnare än #1
                                     


Den färdiga filten mäter ca 115x155 cm och består av 88 rutor.

Har mixat en helt vanlig mormorsruta med en ruta som heter "Peach Rose". Ser att det dyker upp många olika rutor om man googlar på "Peach Rose Granny Square". Just denna finns i boken "200 Crochet Blocks for Blankets, Throws and Afghans".
En fin och lättvirkad ruta. Det tar inte många rutor så kan du mönstret utantill.Har virkat ihop med en teknik som heter "Flat Braid Join". Här kollade jag in hur man gör.
När man väl kommit på hur man gör är det väldigt enkelt. Fördelen är att man kan foga ihop eftersom och slipper bestämma storlek och antal rutor i förväg. Dessutom är det ju snyggt!
Sammanfogningen blir väldigt smidig och baksidan är nästan lika fin +++Kanten runt om är luftmaskbågar kantat med fasta maskor och till sist ett varv med kräftmaskor. Äääälskar kräftmaskor som avslutning!


Hela filten är virkad i restgarner (fingering weight) från en mängd olika projekt. Riktigt kul att sitta och fundera på vad som är ursprungsprojektet. Mååånga sockpar finns representerade ;)

Att virka är ett perfekt sätt att minska på restgarnsförrådet!


Till hopvirkningen och kanten har jag använt ett tunt, ofärgat alpacka/silkegarn. Det gick åt drygt 150 g. Hur mycket rester som försvann låter jag vara osagt,men tillfredställande mycket i alla fall :)

Virknål 4 mm till rutorna och 3,5 mm till kanten.

Väldigt nöjd med resultatet och nu återstår bara att fundera på vad jag ska göra med den...behålla, ge bort, sälja...?


Nu är jag mest ivrig på att få färdigt mitt hemlisprojekt. Det ligger på blockning och sedan återstår bara det sista finliret. Vänta bara!Nä nu måste jag gå och titta till färggrytorna :)
Ha det bra så ses vi snart!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...