tisdag 2 maj 2017

Stickläger Pörkenäs 20-23 april 2017

Det här börjar bli en tradition nu. Det efterlängtade lägret i Pörkenäs, Jakobstad, Finland.
Vet inte riktigt hur många gånger jag varit iväg, men säkert en 5-6 gånger i alla fall.

Den här gången fick jag ratta iväg ensam. Till hösten ska jag nog försöka lura med mig någon stickkompis. Den långa bilresan blir så mycket roligare då.

Med bilen full av garn och Rock-Olga (spinnrocken) i framsätet kom jag fram till lägergården ute vid havet ca kvart över två (finsk tid).


Jag var nog först på plats och kunde släpa upp allt garn innan de andra deltagarna började droppa in.

Nina hade med sig sina otroligt välsydda projektpåsar till försäljning.
Så klart fick en (eller två...) följa med mig hem. Många projekt kräver många projektpåsar :)Hade fullt upp hela eftermiddagen med att göra i ordning "butiken" och inte förrän efter middagen slog jag mig ner och kände lägerstämningen infinna sig.


Fyra dagar i en härlig stickgemenskap tillsammans med både gamla och nya bekantskaper. Kan inte med ord beskriva hur trevligt och inspirerande dessa läger och träffar är...

...så då blir det bildbombning i stället. Hoppas ni kan känna stämningen!
 


En av de två "fasta" programpunkterna under helgen, förutom mattiderna, var denna gång en fortsättningskurs i tvåändsstickning med Maria Gustafsson.
Av någon anledning tog jag inga egna bilder vid kurstillfället så jag har lånat ett par stycken av Kerstin, Alalindh.
Jag stickade på ett par muddar i rosa och grått i ett lite grövre, handfärgat merino/tussah silke.
Kan nog bli bra det här...Den andra fasta programpunkten var det numera återkommande bytet "En kopp garn". En fin kopp/mugg och ett trevligt garn, inslaget i ett paket, byter slumpvis ägare. Alltid lika uppskattat!"

Här alla fina paket innan "tomtenissen" Mikaela delade ut till förväntansfulla deltagare.Den här lägerhelgen satt jag nog lika mycket (eller kanske mer) vid spinnrocken än med stickorna. Riktigt skönt att ha den tiden som så sällan infinner sig hemma.
Spann upp en färgglad fläta och för att ha kvar den fina färgfördelningen blev detta ett ypperligt tillfälle att testa på kedjetvinning, eller Navajo plying.

Kollade in en video på Youtube och sedan var det bara att köra :)

Här är resultatet. Kan inte säga annat än att jag är supernöjd!. Nu ska jag bara fundera på vad jag ska sticka av det... hmmm...Avslutar med den obligatoriska solnedgångsbilden. Vädret var rätt kyligt och blåsigt i år så årets bild fick bli från balkongen.

Inte bara jag som var lite frusen...

Längtar redan till höstens läger (ja, jag ska dit igen). Då blir det ett 10-års-jubileumsläger.
Självaste "Tantulltuss", Anna Bergman kommer som gästföreläsare/kursföredragare. Ser verkligen fram emot det!

Fram tills dess ett stort tack till alla fantastiska stickvänner för att ni finns och för att jag har den stora förmånen att få träffa er då och då.
På återseende!

2 kommentarer:

  1. Jag som redan sa att jag kommer inte till höstens läger, men att 10års jubileumsläger... Hur i världen kan jag vara bort... Längtar redan tillbaks..

    SvaraRadera
  2. Och vi (stickvännerna)är så hjärtinnerligt glada att du ville komma, hoppas du får med dig hela gänget från Kalix trakten nästa gång ��

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...