tisdag 13 september 2016

Hinna ikapp...

...ja det kunde vara rubriken för alla kommande blogginlägg den närmaste tiden. Och för allt annat också känns det som...

Var ska jag då börja...?
Har små "listor" i huvudet där jag försöker bocka av ett par saker om dagen. Då känns det som att det är någon slags struktur och att jag har en viss kontroll i alla fall.


En av de större sakerna som finns med på "listan" är att försöka få lite struktur på min garnfärgning/försäljning.
Just nu finns mina garner i första hand på hantverksbutiken Made in Kalix, men jag jag har förhoppningar om att få i gång en fungerande webshop till vintern.

Ja jag vet, det känns som att jag sagt (eller tänkt) det tidigare, men nu är jag faktiskt på G.


Jag gillar inte att rusa in i saker och ting och där jag sedan riskerar att få göra om sådan som blivit fel eller hade kunnat göras annorlunda. Så därför har jag valt att skynda långsamt...
Märker ju att garnerna är uppskattade och det ger mig inspiration till att vidareutveckla företagandet på den fronten.

Ett steg på väg och i rätt riktning är så klart en fin och fungerande logga.
Har haft många ideer och uppslag snurrandes i mitt huvud och har nog haft tanken att designa en egen. Har även slängt ut en förfrågan till ett par olika illustratörer vid några tillfällen, men det har liksom aldrig riktigt "klickat". Därför har en sådan liten sak som en logga helt enkelt inte blivit av.

Men också här ser jag nyttan av att "skynda långsamt". Det var den här tiden och allt funderande som behövdes, för nu har det bara blivit SÅ RÄTT!


Hos "Made in Kalix" finns många hantverkare representerade. En av dessa är Maria Öhman, "Jag Blommar" . Hon arbetar med konst och hantverk. Mycket återbruk, och det gillar jag. Maria är en duktig illustratör och det är något i hennes bilder som jag alltid fastnar för.

Så helt plötsligt så slog det mig att det är ju HENNE jag ska fråga!


Sagt och gjort, jag skickade iväg en förfrågan och Maria var positiv till förslaget och lovade att återkomma med förslag (mitt i egen flytt och annat!)
Hon fick egentligen helt fria händer eftersom hon vet vad min verksamhet går ut på och vad jag har för produkter.

Några dagar passerade och en kväll plingade det till på FB. Maria skickade tre fina förslag som hon hade tagit fram. Alla var jättefina men jag fastnade direkt för den som sedan blev slutresultatet.
Lite messande och mejlande fram och tillbaka och inom några timmar hade jag en perfekt logga i både svartvitt och färg samt ett färdigt visitkortskoncept! Vilken service!

Tack Maria för att du ville hjälpa mig. Du prickade helt rätt och jag är så nöjd med resultatet. Detta ger mig inspiration till att ta nästa steg :)


Nästa steg blir att skaffa egen domän och flytta bloggen till annan plattform. En plattform som funkar både till blogg, hemsida, webshop mm. Det finns en del att välja på och det är mycket att ta ställning till. Kan bara säga att...It´s a djungle out there!!

Har nog nästan bestämt mig för vad det blir och skall bara se i vilken ände jag ska börja. Mest troligt blir det att flytta bloggen. Känns lite läskigt!

Men jag kör med Pippi Långstrumps devis: "Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert"
Lite pepp på vägen tar jag gärna emot. Det kan aldrig skada.Stickar gör jag ju faktiskt också, även om det förstås inte blir så mycket som jag önskar när tiden inte riktigt räcker till.

Men ett och annat sockpar trillar av nålarna ibland (har ni hört det förut?)
Bl.a dessa från mitt eget sockmönster "My #1" i handfärgat garn, merino/tussah silke.
Det kan låta lyxigt med silke till sockar men faktum är att just silket gör att det blir väldigt stadigt.
Och alla kan väl behöva lite lyx i tillvaron!

Har också stickat färdigt en underbar sjal i rent silke, men den förtjänar ett eget inlägg så jag återkommer med det.


Nu vet ni ju att jag fortfarande är i livet och dessutom rör på mig.
Tack för att ni har sådant tålamod och faktiskt återkommer trots mitt sporadiska bloggande. Ni är guld värt!

Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...